Européseminarium 2003...Söndagen den 5:e oktober träffades 23 européentusiaster från Göteborg i söder till Möklinta i norr i en källarlokal på Söder i Stockholm för ett mycket efterlängtat européseminarium. 13 rasrepresentanter fanns på plats för att hjälpa till som diskussionsunderlag.

Då alla katterna var på plats började vi med att äta en härlig lunch bestående av hemmagjord fransk potatisgratäng, rostbiff och baguette och alla 2-benta fick presentera sig själva.

Många bra diskussioner om bland annat avelshanar, inavel och novisklassen hann vi avverka innan det blev dags för fika, hallonpaj med marängtäcke och vaniljsås. För att ta tillvara på tiden hade vi samtidigt presentationer av de medhavda katterna där ägarna fick berätta om sina katters för och nackdelar.

Därefter diskuterades FIFe:s européstandard fram och baklänges. Katterna på plats var då en tillgång när vissa detaljer så som t.ex. pälskvalité diskuterades.

Trötta men glada lämnade folket tillställningen, nu hade vi i alla fall tagit ett första litet steg mot en gemensam utveckling av det som binder oss alla samman - europén. 
 

 


© Européringen